Η Κέρκυρα αποτελεί το βορειοδυτικότερο τμήμα της Ελλάδας και ένα από τα επτά νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Επτανήσων.
Tα κύρια νησιά του συμπλέγματος των Επτανήσων εκτός από την Κέρκυρα είναι η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Ιθάκη, οι Παξοί και τα Κύθηρα.

Βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Μαζί με τους Παξούς, τους Αντίπαξους, τα Διαπόντια νησιά Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι καθώς και πολλά ακόμη μικρότερα, αποτελεί το Νομό Κέρκυρας με πρωτεύουσα την πόλη (Κέρκυρα).

Ο πληθυσμός της φτάνει περίπου τους 115.000 κατοίκους και αποτελεί σήμερα την πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.
Όλα τα Επτάνησα εκτός των Κυθήρων, ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.


Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Let me take you there...


Οι φωτογραφίες είναι ανάμεικτες από το internet και δικές μου. Συγνώμη για τις ξένες φωτογραφίες που χρησιμοποίησα χωρίς άδεια αλλά το έκανα λίγο βιαστικά και είναι για καλό σκοπό. :) Σκοπεύω σύντομα να βγάλω πολλές, πολλές, πολλές, πολλέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες φωτογραφίες! 
Ας σταματήσει λίγο πρώτα η βροχή και τα ξαναλέμε........
....θα βαρεθείτε να βλέπετε Κέρκυρα!
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))

Let me take you there please....

Σημείωση: η παραπάνω φωτογραφία ανήκει στον φωτογράφο Νίκο Κορμαρή και εικονίζει την απήδαλο νηί, το έμβλημα της Κέρκυρας μέχρι σήμερα.
( η "απήδαλος ναυς", δηλαδή ένα πλοίο χωρίς πηδάλιο, ήταν σύμφωνα με τον Όμηρο, το σύμβολο της ναυτικής δεξιοτεχνίας των Φαιάκων)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένη Κέρκυρα :))